Cartea “Stiu sa ma comport frumos ” pentru copilasi grozavi

Cum ii putem invata pe micutii nostri despre politete, comportamente frumoase si despre empatie? Noi va propunem sa folositi o abordare care sa includa atat exemplul personal (noi, ca parinti, suntem principalele modele de urmat pentru copilasi) precum si utilizarea de carti ori imagini sugestive prin intermediul carora copilasii sa descopere beneficiile comportamentelor pozitive.

Noi suntem incantati de cartea ”Stiu sa ma comport frumos” de la Jucarii vorbarete, pentru ca ea contine poezioare foarte frumoase iar personajele din ea sunt animalutele indragite de micut.

In cele 60 de imagini cu exemple de comportament neplacut si placut, ale animalutelor simpatice, copilasii descopera prin versurile amuzante de ce este gresit sa ne comportam intr-un anumit fel si cum putem indrepta lucrurile.

Autoarea cartii, Loredana Bejan, o recomanda copilasilor cu varste cuprinse intre 2 si 7 ani, venind cu sfatul de a incuraja copilasii, a avea rabdare si a ii valida pentru schimbarile pozitive pe care ei le fac vizavi de propriul comportament.

Imi place mult aceasta carte si pentru ca ajuta la dezvoltarea limbajului, prezinta si teme care abordeaza aria de emotii si de empatie. In plus, putem dezvolta la micutii nostri si aria de rationament, de rezolvare de probleme si creativitate venind cu idei de a gasi ei solutii la situatiile prezente in poezioare.

Printre temele abordate, urmatoarele au fost de mare interes pentru micutul meu:

  • Strangem jucariile dupa ce am terminat activitatile, tema abordata frumos prin poezia Melcul nu face curatenie
  • Folosim te rog si multumesc, a fost incantat micutul de ” Puiul de pasarica nu spune ”te rog” si ”multumesc”.
  • Spalatul pe dinti, despre importanta lui aflam din poezia ”Soricelul nu se spala pe dinti” 🙂

Cartea ”Stiu sa ma comport frumos ” o gasiti pe Jucarii vorbarete, aici aveti si link-ul direct catre aceasta carte minunata https://jucarii-vorbarete.ro/product/consiliere-educationala-in-imagini-stiu-sa-ma-comport-frumos/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *