Casuta cu emotii- dezvoltam inteligenta emotionala la copilasi folosind poezii si activitati

Inca din primii ani de viata ai copilului este important sa acordam o atentie speciala dezvoltarii emotionale si sociale astfel incat copilasul sa creasca echilibrat si sa dobandeasca o stima de sine crescuta.

Putem afirma ca inteligenta emotionala se refera la insusirea de abilitati ce implica atat perceperea cat si exprimarea propriilor emotii, cunoasterea si intelegerea starilor sufletesti a celor din jur, controlul propriilor impulsuri dar si gestionarea unor situatii mai delicate. Dezvoltarea acestei arii contribuie mult la cresterea armonioasa si echilibrata a micutilor nostri, la a isi dezvolta acestia o stima de sine crescuta.

Am fost incantata de cartonasele cu poezii din Casuta cu emotii pentru ca acestea contin ipostaze familiare si emotii precum frica, suparare, rusine, mirare, dezamagire, incredere, dezgust, bucurie, furie.

Micutul a fost foarte atras de poezii si chiar a empatizat cu starile descrise acolo, cel mai mult fiind curios sa afle despre mirare, bucurie si incredere.

Avem din acest set si cartea de colorat cu emotii de care micutul a fost extrem de incantat, dupa cum puteti vedea mai jos 🙂

Copilul inteligent din punct de vedere emotional:
• este constient de emotiile sale si vorbeste liber despre ele;
• recunoaste emotiile celor din jur;
• comunica despre ceea ce il intereseaza sau il preocupa;
• are comportamente rezonabile, chiar si atunci cand lucrurile nu merg aaa cum si-ar dori, si nu abandoneaza o activitate, nici atunci cand devine dificila;
• este sigur pe el in majoritatea situatiilor, iar atunci cand simte ca nu se descurca, cere ajutor;
• nu ii este teama sa puna intrebari sau sa isi pledeze preferintele;
• are prieteni cu care se relaxeaza si de la care invata modele noi de comportament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *