10 carti preferate de micut in luna Ianuarie ❤️

Inspirata de prietenii de la Viata dupa Bebe, care au o rubrica prin care detaliaza ce produse de ingrijire a consumat bebele pe parcursul unei luni, venim si noi cu un articol lunar in care includem cartile cele mai apreciate de micutul vorbaret 🙂

Micutul este atras de carti si avem deja o colectie impresionanta, ii citesc inca de cand s-a nascut iar in primul an de viata am achizitionat pentru el carticele cartonate si senzoriale de care a fost foarte incantat ulterior adaugand in colectie si carti de explorat, de povesti si de cunoasterea mediului.

In luna Ianuarie, urmatoarele carti au fost ”devorate” aproape zilnic 🙂 :

Un an in padure – aveam aceasta carte de 1 an de zile si inca e in topul preferintelor micutului (si in topul meu! ❤️). Am observat ca nu se mai afla acum in stoc dar speram sa revina repede, este absolut minunata! Prezinta viata in padure pe parcursul unui an, oferind detalii despre viata animalelor si schimbarile datorate fenomenelor meteorologice. O gasiti la Editura Litera sau pe alte site-uri online de profil.

Spatiul cosmic -Carte cu sunete de la Editura Dorinta

Avem mai multe carti cu sunete de la aceasta editura si sunt foarte multumita de calitatea lor precum si de informatiile prezentate.

Micutul este acum pasionat si de aceasta latura a lumii, e interesat sa afle mai multe lucruri despre planete iar aceasta carte ofera exact aceste lucruri.

O gasiti pe site-ul editurii, aici: https://dorinta.ro/ro/catalog/product/s-spatiul-cosmic

Pernuta speriata si teribila noapte cu luna plina & Pernuta speriata si teribila cutie cu viteze si bulbuci sunt 2 carticele foarte indragite de micut, traieste fiecare moment din poveste cu emotie si prin aceste povesti micutul a reusit mai bine sa isi inteleaga propriile stari emotionale, in special cele ce tin de frica si timiditate.

Autoarea acestor mici comori este Diana Tivu, cartile sunt de la Editura DPH.

Scoala de bune maniere a lui Miss Molly

Iubesc aceasta carte!!! Si, din fericire, si micutul meu o indrageste extrem de mult. Este o carte foarte simpatica care prezinta aventurile unui raton ce nu stia cum sa se comporte politicos. Ajuns insa la Scoala de bune maniere a lui Miss Molly, ratonul nostru a invatat despre importanta empatiei si a comportamentului frumos fata de cei din jur.

Micutul meu a invatat de aici sa isi ceara mai des scuze cand greseste, sa zica pardon si multumesc. A avut un mare impact asupra lui, sper sa le placa si micutilor vostri.

Arta imbratisarii, Alberto Pellai, Barbara Tamborini, de la Editura DPH

Nu este doar o carte, este mai degraba o calatorie emotionala si o parghie pentru a te conecta si mai mult cu copilasul. Contine 30 de poezioare cu ilustratii minunate iar la final activitati de imbratisare, conectare si reglare emotionala, concepute in mod personalizat, pentru fiecare poezie in parte.

Aici aveti o scurta descriere a cartii: https://www.facebook.com/127141467914596/videos/372798357266603

Ce, cum si de ce simt? Ema si Eric descopera emotiile– o carte absolut minunata, cu multe povestioare, despre emotii, despre cum se simt ele in corpul nostru si moduri in care le putem gestiona.

In aceasta perioada am abordat mult tema aceasta cu micutul, atat prin povesti cat si prin jocuri simbolice. Incepe sa fie mai clar pentru el, momentele de frustrare sa fie mai reduse si se observa ca il ajuta mult sa inteleaga de ce se comporta intr-un anumite fel.

Povestile sunt scrise intr-o maniera foarte clara, cu imagini sugestive, astfel incat micutii simt ca sunt si ei in aventura copilasilor din carte care trauesc evenimente ce le produc fericire, furie, vinovatie, invidie, entuziasm, plictiseala, frica, recunostinta, tristete, dezgust si asa mai departe.

Ce sunt microbii? & Fluturi si alte insecte – aceste carti sunt din colectia Usborne, le gasiti la Editura Universul Enciclopedic. Avem multe carti din aceasta serie si micutul e dornic sa le exploreze.

Sper sa va placa cartile recomandate si asteptam sa ne propuneti si voi carticele interesante.

Va imbratisam! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *