Oferta Educationala

Copilul are o minte absorbanta iar misiunea noastra este de a-l ajuta sa descopere si sa experimenteze lumea inconjuratoare.

Micul vorbaret este locul unde copilul este respectat si valorizat, unde cucerirea independentei este vazuta ca o etapa fireasca in cresterea si dezvoltarea lui.

Programele educationale in cadrul centrului nostru:

-Program zilnic educational si recreativ pentru categoria de varsta 3-6 ani.

-Program ”Primii pasi catre gradinita”.

-Evaluare logopedica si interventie logopedica in cadrul centrului.

-Evaluari psihologice si comportamentale pentru copii.

-Terapie comportamentala. Terapie ocupationala.

-Ateliere de lucru si socializare cu teme prestabilite.

-Consiliere parentala.

-Workshop-uri pentru parinti.

Program educational educativ si recreativ (3-6 ani)

Luni- Vineri

*Program scurt 8.00-12.30

*Program normal 8.00-13.30

*Program lung 8.00-18.00

**Pentru copilasi cu varsta de 3-6 ani

Activitatile si experientele desfasurate in cadrul centrului nostru au ca scop sa ii ajute pe copilasi in a observa mediul inconjurator iar acest lucru se realizeaza prin manuire si experimentare. Dorim sa ajutam copiii sa isi desavarseasca personalitatea, sa se adapteze mediului iar pentru asta este important sa ii conectam la lumea inconjuratoare.

Ii invitam pe copilasi sa observe lumea naturala, le trezim curiozitatea, le ghidam usor pasii si ii insotim in marile lor descoperiri.

Temele abordate in activitatile noastre includ:

Dezvoltarea inteligentei emotionale prin activitati de intelelegere a emotiilor si a comportamentelor, dezvoltarea empatiei, cladirea abilitatilor de socializare, cunoasterea de sine-stimularea independentei-cresterea stimei de sine.

Conectarea copilului cu lumea naturala prin activitati de natura si botanica, geografie, lumea animala, lumea fizica (copilul manipuleaza, observa si isi pune intrebari in cadrul unoar experimente simple dar care ii permit sa exploreze si sa gandeasca stiintific invatand despre simturi, (gust, aer, volum, gravitatie, etc), spatiu si timp.

Dezvoltarea inteligentei intelectuale prin teme si activitati ce implica notiuni de matematica dar si abilitati lingvistice.

Conectarea copilului cu lumea artistica, prin activitati muzicale si creative (pictura, desen, modelaj, cantat, etc).

Taxa si inscriere: https://miculvorbaret.ro/inscriere-si-taxe/

Program ”Primii pasi catre gradinita”

*Program scurt- sedinta cu durata de 1,5-2 ore ore, de luni pana vineri

**Pentru copilasi cu varsta de 2-3 ani și pentru prichindeii mai mari care au nevoie de un suport emoțional mai complex

Acest program este gandit pentru copilasii micuti sau cei fragili emotionali care au nevoie de o etapa de pregatire pentru gradinita.

In jurul varstei de 2 ani observam la micutii nostri o dorinta de a deveni mai independenti, sunt curiosi si dornici sa exploreze din ce in ce mai mult. Experientele capatate ii ajuta sa aiba mai multa incredere in propriile forte si sa fie mult mai deschisi catre lumea naturala. Cu toate acestea, la aceasta varsta inca vorbim de o relatie foarte puternica de atasament intre copil si parinte iar pentru a putea asigura sanatatea emotionala a copilasilor este important sa realizam desprinderea de parinti intr-un mod bland, treptat, astfel incat micutii nostri sa inceapa sa prinda incredere si in alte persoane si sa le fie ulterior mult mai usor sa se integreze in gradinita.

Am pornit acest program observand schimbarile din viata propriului copil si stiind cat de importanta este dezvoltarea emotionala in primii 3 ani de viata.

Micul meu era in jurul varstei de 2 ani un puiut curios, din ce in ce mai independent dar fragil emotional, atasat mult de mine. Eu si tatal lui am fost persoanele cu care a interactionat cel mai frecvent, nu am avut bona, bunicii care sa petreaca mai mult timp cu el si nici nu a frecventat cresa. Avand si un istoric de trauma emotioanala despre care am mai amintit, am considerat cu atat mai mult ca e esential sa abordez integrarea in colectivitate cu blandete si cu rabdare. Pana la urma, despre asta e vorba. A avea rabdare, a ii oferi copilului siguranta emotionala.

Prin acest program ne dorim ca micutii sa se adapteze la un mediu nou, in mod treptat, sa se realizeze tranzitia dintre mediul de acasa-gradinita, sa invete lucruri noi si sa relationeze cu copilasi de varsta apropiata.

Cum incepem acest program?

Am structurat acest program pe un interval de 10 de zile, cu un numar total de 15-20 de ore de joaca si acomodare.

La primele intalniri un terapeut specializat in educatie timpurie interactioneaza cu copilasul (fiind prezent si parintele pana la desprinderea blanda dintre parinte-copil), in cadrul centrului, realizand activitati ludice, recreative si educative, in functie de preferintele copilului. In urmatoarele intalniri, copilul este inclus in activitatile de joc alaturi de ceilalti copilasi din centrul nostru si se realizeaza usor desprinderea completa de parinte.

Taxa pentru cele 20 de ore de stimulare, joaca si socializare este de 800-950 lei (in functie de numarul de ore ales).